Onze

Menukaart

De essentie van onze keuken komt uit alle 20 regio’s van Italië; van de hoge Alpen tot het dorre Sardinië. We bieden vele seizoensgebonden gerechten en maken gebruik van speciaal geselecteerde regionale producten en wijnen om je de smaken van Italië te laten proeven.

APERITIVO

FOCACCINA CON OLIVE TAGGIASCHE 🌿
Focaccina met Taggiasca olijven | 8,50
Focaccina zonder olijven | 5,50

PREMIUM IRISH FINES OESTERS
Eersteklas Ierse fijne oesters
Half dozijn | 24,50
Heel dozijn) | 43,00
Sommelier selection: Loredan Gasparini, Asolo Prosecco Supériore Brut | € 8,50

 

ANTIPASTI - VOORGERECHTEN

Klassieke Italiaanse voorgerechten met een moderne twist. Ontdek een ongekende Italiaanse smaakexplosie.

ZUPPA DI CIPOLLE TOSCANA | 16,50 🌿
Toscaanse uiensoep met kaascrouton
Sommelier Selection: Panizzi, Vernaccia di San Gimignano | 9,50

PARMIGIANA DI MELANZANE | 19,50 🌿
Aubergine met Parmezaanse kaas en mozzarella uit de oven
Sommelier Selection: Cantina Todini, Sangiovese di Todi | 7,50

BACCALA’ MANTECATO, POLENTA E GAMBERO | 22,50
Volgens recept uit Venetië, gedroogde kabeljauwdip geserveerd met gamba en polenta
Sommelier Selection: H. Lun, Alto-Adige Chardonnay | 9,00

POLPO E FAGIOLI | 24,50
Gegrilde octopus geserveerd met witte bonen
Sommelier Selection: H. Lun, Alto-Adige Chardonnay | 9,00

TARTARE DI MANZO | 22,50
Steak tartaar van Fries Roodbont rundvlees met zwarte peper schuim en gefermenteerde rode uien
Sommelier Selection: H. Lun, Alto-Adige Chardonnay | 9,00

CARPACCIO DI VITELLO | 21,50
Carpaccio van kalfsfilet, geserveerd met ansjoviskappertjessaus en kwarteleitjes
Sommelier Selection: Panizzi, Vernaccia di San Gimignano | 9,50

PROVOLA AFFUMICATA | 19,50 🌿
Gerookte buffelmozzarella, geserveerd met aubergine en cherrytomaatjes
Sommelier Selection: Panizzi, Vernaccia di San Gimignano | 9,50

 

PASTA FATTA IN CASA - HUISGEMAAKTE PASTA

Al onze pasta’s worden op de dag zelf gemaakt waardoor deze vers en vrij van conserveringsmiddelen zijn. Een heerlijke pure smaak. Wij serveren ook gluten vrije pasta

PACCHERI AL RAGÙ BOLOGNESE | 27,50
Volgens authentiek recept van Accademia Italiana della Cucina met Wagyu beef
Sommelier Selection: Cantina Tollo, Montepulciano d’Abruzzo Riserva Mo | 8,50

RAVIOLI RICOTTA E SPINACI | 26,50 🌿
Ravioli met ricotta-spinazie vulling, geserveerd met mascarpone en prosecco saus
Sommelier Selection: Azienda Agricola Gini, Soave Classico | 11,50

TAGLIATELLE AL TARTUFO E SPINACI | 28,50 🌿
Huisgemaakte tagliatelle, zwarte truffel en spinazie
Sommelier Selection: Barbera D’alba Pelisa | 10,50

TAGLIOLINI ALLE OSTRICHE | 29,50
Huisgemaakte dunne tagliatelle met premium Irish Fines oesters
Sommelier Selection: H. Lun, Alto-Adige Chardonnay | 9,00

SPAGHETTI ALLE VONGOLE E BOTTARGA | 26,50
Spaghetti met venusschelpen en gedroogde tonijnkuit
Sommelier Selection: Azienda Agricola Gini, Soave Classico | 11,50

PACCHERI ALL’ASTICE | 37,50 | 52,50 (±500 gr)
Paccheri, halve of hele Canadese kreeft
Sommelier Selection: Tenuta Olim Bauda, Piemonte Chardonnay I Boschi | 13,50

PASTA FLAMBATA | 32,50 🌿
Spaghetti met cherrytomaatjes, spinazie, porcini en zwarte truffel
Sommelier Selection: Barbera D’alba Pelisa | 10,50

PASTA BAMBINO | 15,50 🌿
Voor de kinderen: spaghetti, tomatensaus en Parmezaanse kaas

 

SECONDI PIATTI - HOOFDGERECHTEN

Ons vlees is komt van rustieke rassen van o.a. de slagerij de Lindenhoff te Baambrugge. Het vlees is 21 tot 23 dagen gerijpt en worden op houtskool bereidt in de hiervoor speciale Josper grill oven. Onze vis, afkomstig van duurzame visserij, is bereid op Italiaanse wijze, met de persoonlijke touch van onze chef.

SPECIALITÀ – SPECIALITEITEN

🙚🙘

COSTATA DI MANZO ALLA BRACE | €105,00
Fries Roodbont Dry aged Tomahawk steak (Voor 2 personen, ± 1200 gram)
geserveerd met seizoensgroenten uit de oven
Sommelier Selection: Stefano Accordini, Valpolicella Classico Supériore Ripasso | 11,50 | 59,50
Sommelier Selection: Cascina Bongiovanni, Barolo | 95.00

 

BRANZINO AL FORNO | 65,00
Wilde hele zeebaars (Voor 2 personen). Geserveerd met een salade van rucola, Parmezaanse kaas en rode ui
Sommelier Selection: Masseria Frattasi Taburno Falanghina di Montagna | 8,50 | 42,50

 

FILETTO DI MERLUZZO ALLA CREMA DI MANDORLE | 29,50
Kabeljauwfilet met amandelsaus geserveerd met aardappeltaart en gefrituurde uien
Sommelier Selection: Tenuta Olim Bauda, Piemonte Chardonnay I Boschi | 12,50 | 64,50
Sommelier Selection: Taburno Falanghina Di Montagna | 9,00

GAMBERONI AL VINO BIANCO | 28,50
Wilde Jumbo Garnalen Met Knoflook En Peterselie
Sommelier Selection: Panizzi, Vernaccia di San Gimignano | 9,50

FILETTO DI MANZO LUCULLUS | 39,50
Fries Roodbont tournedos (± 200 gram) met eendenlever volgens authentiek recept van Ancient Roman Lucius Licinius Lucullus. Geserveerd met spinazie, portobello paddenstoelen en Vecchia Romagna saus (Italiaanse brandy)
Sommelier Selection: Stefano Accordini, Valpolicella Classico Supériore Ripasso | 11,50 | 59,50

POLLETTO CONFIT ALLE ERBE | 29,50
Biologische hele kip (± 500 gram), langzaam gedurende 12 uur op 65 graden gegaard in de oven. Geserveerd met hele aardappel uit de oven
Sommelier Selection: Barbera D’alba Pelisa | 10,50

OSSOBUCO ALLA MILANESE | 29,50
Langzaam gegaarde rundschenkel uit de oven, geserveerd met saffraanrisotto
Sommelier Selection: Tenuta Isole e Olena, Chianti Classico | 13,50 | 82,50

 

DOLCI - NAGERECHTEN

Culinaire vakmanschap tot het kleinste detail. Proef opnieuw de smaak van vroeger met een moderne twist.

TIRAMISÙ AL PISTACCHIO | 12,50
Volgens authentiek recept met pistache

COPPA DI DAVID | 16,50
Toscaanse cantuccini, espresso, Frangelico likeur, hazelnoot ijs, mascarpone crème en slagroom

SGROPPINO AL MANDARINO | 16,50
IJskoude spoom, mandarijn sorbet, vodka en prosecco

CHEESECAKE AL CIOCCOLATO | 12,50
Chocoladecheesecake met crème anglaise

AFFOGATO ALLA VANILLIA | 9,50
Espresso met vanille ijs

SELEZIONE DI FORMAGGI | 17,50
Vier verschillende soorten Italiaanse kaas, speciale appelstroop, honing en mosterd

GELATO BAMBINO | 9,50
Voor de kinderen: twee bolletjes ijs naar keuze met fruit

DESSERTWIJN
Sommelier Selection: Di Lenardo, Pass The Cookies | 8,50
Dessertwijn met een diepgouden kleur en een fruitig parfum van acacia honing en vanille geserveerd met Toscaanse Cantuccini

 

🌿Vegetarische gerechten.
Wij serveren ook glutenvrije pasta.
Laat het ons weten als je allergieën en/of dieetwensen heeft.

Voor groepen vanaf 10 personen bieden wij aantrekkelijke groepsarrangementen.

Verse pasta maken in de keuken van Cantina di David

Onze kracht

Italiaanse keukenbrigade

We geloven dat goed Italiaans eten aandacht en tijd verdient; daarom koken onze Italiaanse chefs al onze gerechten met de grootst mogelijke toewijding. Sommige van onze Italiaanse specialiteiten hebben uren of zelfs dagen bereidingstijd nodig om de perfecte smaak te bereiken. En onze pasta’s? Die maken we natuurlijk dagelijks vers in eigen keuken.

CHEF DE CUISINE
  • Angelo Colombo
SOUS-CHEF
  • Cesare Custode
  • Carlo Mignotto
  • Alex Paterlini
GARDE MANGER – PÂTISSIER
  • Stefano Giovanni Marino
  • Alessandro Battaglia

 

Een impressie

Van onze gerechten