Onze

Menukaart

De essentie van onze keuken komt uit alle 20 regio’s van Italië; van de hoge Alpen tot het dorre Sardinië. We bieden vele seizoensgebonden gerechten en maken gebruik van speciaal geselecteerde regionale producten en wijnen om je de smaken van Italië te laten proeven.

APERITIVO

DUNCAN EXCELLENT PREMIUM IRISH FINES OESTERS | 24,50 | 43,00
(Half dozijn | Heel dozijn)
Sommelier selection: De Sousa & Fils, Champagne Brut Tradition | 15,50

 

ANTIPASTI - VOORGERECHTEN

Klassieke Italiaanse voorgerechten met een moderne twist. Ontdek een ongekende Italiaanse smaakexplosie.

 

ZUPPA DI PESCE | 22,50
Vissoep
Sommelier Selection: Azienda Agricola Gini, Soave Classico | 11,50

CARPACCIO DI MANZO | 21,50
Carpaccio van Fries Roodbont rund volgens het recept van David
Sommelier Selection: Azienda Agricola Marco Cecchini D’orsaria Pinot Grigio | 7,50

VITEL TONNÉ | 21,50
Dungesneden kalfsfilet, tonijn-kappertjessaus
Sommelier Selection: Panizzi, Vernaccia Di San Gimignano | 9,50

BURRATA, CUORE DI BUE E BALSAMICO IGP | 22,50 🌿
Burrata, Cuore Di Bue tomaten met 20 jaar oude balsamico
Sommelier Selection: Masseria Frattasi Taburno Falanghina Di Montagna | 8,50

POLPO E FAGIOLI | 24,50
Gegrilde octopus geserveerd met witte bonen
Sommelier Selection: Gabbas, Manzanile Vermentino Di Sardegna | 9,00

SEPPIE E PISELLI | 21,50
Baby inktvis geserveerd met erwten in tomatensaus
Sommelier Selection: Biologische Rosé, Azienda Collefrisio | 9,50

TARTARE DI MANZO MENTA E YOGURT | 23,50
Steak tartaar van Black Angus rund geserveerd met munt en yoghurt
Sommelier Selection: Tenuta De Angelis, Offida Pecorino | 7,50

 

PASTA FATTA IN CASA - HUISGEMAAKTE PASTA

Al onze pasta’s worden op de dag zelf gemaakt waardoor deze vers en vrij van conserveringsmiddelen zijn. Een heerlijke pure smaak. Wij serveren ook gluten vrije pasta.

STROZZAPRETI AL RAGÙ BOLOGNESE (WAGYU BEEF) | 29,50
Volgens authentiek recept van Accademia Italiana della Cucina met Wagyu Beef
Sommelier Selection: Cantina Tollo, Montepulciano D’abruzzo Riserva Mo | 8,50

RAVIOLI RICOTTA E SPINACI | 27,50 🌿
Ravioli met ricotta-spinazie vulling, saus van mascarpone en prosecco
Sommelier Selection: Cascina La Barbatella, Barbera D’Asti | 10,50

TAGLIATELLE AL TARTUFO E SPINACI | 28,50🌿
Huisgemaakte tagliatelle, zwarte truffel en spinazie
Sommelier Selection: Cantine Due Palme, Sangaetano Primitivo Di Manduria | 7,50

SPAGHETTI BOTTARGANARA | 29,50
Spaghetti met gedroogde tonijnkuit Carbonara
Sommelier Selection: Gabbas, Manzanile Vermentino Di Sardegna | 9,00

TROFIE ZAFFERANO SALSICCIA E ASPARAGI | 26,50
Hand gerolde pasta, Italiaanse worst en asperge met saffraan
Sommelier Selection: Cantina Tollo, Montepulciano D’abruzzo Riserva Mo | 8,50

TAGLIOLINI NERI ALLO SCOGLIO | 32,50
Zwarte Tagliolini met zeevruchten
Sommelier Selection: Panizzi, Vernaccia Di San Gimignano | 9,50

PACCHERI ALL’ASTICE | 37,50 | 52,50 
Paccheri, halve Canadese kreeft (± 600 gr)
Sommelier Selection: Tenuta Olim Bauda, Piemonte Chardonnay I Boschi | 9,50

PASTA BAMBINO | 15,50
Voor de kinderen: spaghetti, tomatensaus en parmezaanse kaas

 

SECONDI PIATTI - HOOFDGERECHTEN

Ons vlees is komt van rustieke rassen van o.a. de slagerij de Lindenhoff te Baambrugge. Het vlees is 21 tot 23 dagen gerijpt en worden op houtskool bereidt in de hiervoor speciale Josper grill oven. Onze vis, afkomstig van duurzame visserij, is bereid op Italiaanse wijze, met de persoonlijke touch van onze chef.

 

FILETTO DI MANZO AL PORTO | 42,50
Fries Roodbont tournedos met portsaus (± 200 gram), geserveerd met seizoensgroenten en aardappelen uit de oven
Sommelier Selection: Stefano Accordini, Valpolicella Classico Supériore Ripasso | 11,50 | 59,50

SPECIALITÀ – SPECIALITEIT

COSTATA DI MANZO ALLA BRACE ( Per 2 persone ) | 95,00

Fries Roodbont Dry aged Tomahawk steak (Voor 2 personen, ± 1200 gram), geserveerd met seizoensgroenten en aardappelen uit de oven
Sommelier Selection: Stefano Accordini, Valpolicella Classico Supériore Ripasso | 11,50 | 59,50
Sommelier Selection: Cascina Bongiovanni, Barolo | 95.00

STINCO DI’AGNELLO | 32,50
Lamsschenkel uit de oven, geserveerd met aardappelpuree
Sommelier Selection: Tenuta Isole E Olena, Chianti Classico | 11,50 | 59,50

FILETTO DI BRANZINO ALLE MANDORLE | 31,50
Zeebaarsfilet met een krokant korstje van zongedroogde tomaten en amandelen met limoenbotersaus
Sommelier Selection: Panizzi, Vernaccia Di San Gimignano | 9,50 | 59,50

SALMONE MARINATO ALLA BARBABIETOLA | 29,50
Zalmfilet met doperwten wasabi crème
Sommelier Selection: Azienda Agricola Gini, Soave Classico | 11,50 | 59,50

GAMBERONI AL VINO BIANCO | 34,50
Wilde grote gamba met knoflook en peterselie
Sommelier Selection: H. Lun, Alto-Adige Chardonnay | 9,00 | 47,50

 

DOLCI - NAGERECHTEN

Culinaire vakmanschap tot het kleinste detail. Proef opnieuw de smaak van vroeger met een moderne twist.

 

TIRAMISÙ AL PISTACCHIO | 12,50
Volgens authentiek recept met pistache

COPPA DI DAVID | 16,50
Toscaanse cantuccini, espresso, Frangelico likeur, hazelnootijs, mascarpone crème en slagroom

CRÈME BRÛLÉE CON FRUTTI DI BOSCO | 14,50
Crème brûlée met bosvruchten

SGROPPINO ALLA MELA VERDE | 16,50
IJskoude spoom: groene appel sorbetijs, vodka en prosecco

SELEZIONE DI FORMAGGI | 19,50
Vier verschillende soorten Italiaanse kaas, appelstroop, honing en mosterd

GELATO BAMBINO | 9,50
Voor de kinderen: twee bolletjes ijs naar keuze met fruit

DI LENARDO, PASS THE COOKIES | 8,50
Dessertwijn met een diepgouden kleur en een fruitig parfum van acacia honing en vanille geserveerd met Toscaanse Cantuccini

 

🌿Vegetarische gerechten.
Wij serveren ook glutenvrije pasta.
Laat het ons weten als je allergieën en/of dieetwensen heeft.

Voor groepen vanaf 10 personen bieden wij aantrekkelijke groepsarrangementen.

Verse pasta maken in de keuken van Cantina di David

Onze kracht

Italiaanse keukenbrigade

We geloven dat goed Italiaans eten aandacht en tijd verdient; daarom koken onze Italiaanse chefs al onze gerechten met de grootst mogelijke toewijding. Sommige van onze Italiaanse specialiteiten hebben uren of zelfs dagen bereidingstijd nodig om de perfecte smaak te bereiken. En onze pasta’s? Die maken we natuurlijk dagelijks vers in eigen keuken.

CHEF DE CUISINE
  • Angelo Colombo
SOUS-CHEF
  • Cesare Custode
  • Carlo Mignotto
  • Alex Paterlini
GARDE MANGER – PÂTISSIER
  • Stefano Giovanni Marino
  • Alessandro Battaglia

 

Een impressie

Van onze gerechten